For deg som vil delta

Invitasjon sendes til fylkesungdomsråd, utvelgelse og påmelding skjer som hovedregel gjennom disse. Mer informasjon om lederteam, eksperter og talere kommer når dette er klart.

På denne siden kan du lese om UP23

PS: Detaljert og praktisk informasjon formidles direkte til søkere. For deg som er valgt av ditt råd til å delta så kan du finne påmeldingsinformasjon her:

Følg oss på instagram for nyhetsoppdateringer

Har du spørsmål? Kontakt rådgiver Ronja Amathea Borgemyr på ronja@fundatum.no

som deltager får du

 • Samarbeide, debattere og utfordre deg med og mot engasjerte ungdommer fra hele landet
 • Adgang til egne arrangementer med våre partnere og fageksperter
 • Konkurrere om én av ti plasser på vårt talentprogram på Eidsvoll 2024
 • En unik mulighet til å utvikle deg 

hva består programmet av?

Fredag 31.august

Inspirasjonsdag

For å gjøre deg best mulig forberedt samler vi et knippe eksperter du får lære av. Arrangementet tar cirka to timer, og foregår på ettermiddagen. Du velger selv om du deltar fysisk eller digitalt.

I 2022 hadde vi med oss

 • Ole Gustav Narud
  statssekretær Kommunaldepartementet
 • Gada Ezat Azam
  seniorrådgiver BUFDIR
 • Martine Antonsen,
  leder Mental Helse Ungdom
 • Stig Schølset
  fagsjef miljøstiftelsen ZERO

Vi jobber med å sette sammen årets panel, kontakt oss om du har forslag eller ønsker!


Fredag 15.september

Oppstart

Nytt av året er at vi samler alle deltakere allerede fra fredag ettermiddag/kveld for å få en oppstart som legger til rette for de tre intensive dagene. Deltagere fra hele landet ankommer fortløpende i løpet av kvelden og ettermiddagen, vi sørger for at dere får muligheten til å bli kjent og begynne å nettverke. Dessuten jobber vi med en spennende overraskelse for dere litt utpå kvelden..


lørdag 16. og søndag 17. september

komitéarbeid

Du blir fordelt på én av fire komiteer etter søknad, og skal jobbe med representanter fra andre ungdomsråd. I løpet av disse to dagene skal dere jobbe fram en felles resolusjon med deres meninger om temaet. De fire komiteene er:

 • Demokrati og medvirkning
 • Klima
 • Psykisk helse og utenforskap
 • Mangfold og Inkludering

mandag 18. september

Parlamentsdag

På parlamentsdagen debatteres komiteenes resolusjonsforslag. Forvent en tøff kamp og en dag du sent kommer til å glemme.


Studiebesøk på Stortinget

I 2022 fikk vi en omvisning av Stortingets formidlingsavdeling og et møte med Stortingspresident Masud Gharahkhani. Opplegget for 2023 annonseres senere.


Komitearbeidet foregår på Sentralen, et steinkast fra Stortinget. Parlamentsdagen avholdes på ærverdige Oslo Militære Samfund.


2024

UPs talentprogram

Demokratiskolen er vårt talentprogram for deltagere som utmerker seg spesielt.

Inntil ti deltagere som viser særlig engasjement, kompetanse eller lederskap, vil få tilbud om å delta på vår demokratiskole 2024 – og lede UP24.

Demokratiskolen arrangeres med historiske rammer i samarbeid med demokratisenteret på Eidsvoll. Det er et program for personlig utvikling og lederskap for deg som har det lille ekstra og vil nå enda lenger.